Skip to main content

Dagbesteding

Met gepaste trots kunnen wij zeggen dat Braveau een sociale werkplek is

Ons team bestaat uit gecertificeerde begeleiders die onze kanjers dagelijks begeleiden om écht mee te draaien in de lunchroom, de Bakery en op de zorgboerderij. Iedereen is anders en heeft ook een andere begeleidingsbehoefte. Daarom is het takenpakket heel breed, zodat er voor elke kanjer passende werkzaamheden zijn om uit te kiezen. Dit geeft ze de kans om zichzelf echt te ontwikkelen en te ontdekken waarin ze uitblinken.

Lunchroom Braveau

Wij runnen onze prachtige zaak met een ambitieuze en gedreven mindset waar gastvrijheid en humor centraal staan. Dat is ook niet zo gek, want we zijn ontzettend trots op wat we doen en serveren al ons heerlijke eten en drinken altijd met een glimlach, écht waar!

Onze lunchroom is een sociale en dynamische werkplek met een sterk gecertificeerde leeromgeving waar mensen met een beperking de kans krijgen om hun talenten te ontdekken en mee kunnen draaien in de leukste horecazaak van Sint-Oedenrode!

Iedere ochtend mogen de kanjers een taak uitzoeken waar ze de dag mee gaan beginnen. Van helpen in de bediening, bestellingen opnemen en wegbrengen, het maken van drankjes in de bar, gasten begroeten tot de was vouwen, bestek insteken en de afwas doen.

Braveau Bakery

In de Bakery zijn er andere soorten mogelijkheden qua dagbesteding en zijn er wat minder prikkels. Hier maken we samen taarten, soepen, worstenbroodjes en andere lekkere dingen voor in de lunchroom. Extra leuk: veel producten kun je ook kopen voor thuis! In de Bakery hebben we ook een winkel met een divers aanbod die onze kanjers netjes bijhouden.

In de herfst en winter komen hier nog een paar extra werkzaamheden bij. Want dan zijn we druk bezig met het inpakken van relatiegeschenken en kerstpakketten. Een hele leuke dagbesteding in onze wintermaanden!

Zorgboerderij Braveau

Braveau bij Arbeidslust is een zorgboerderij gelegen in het Land van Kien, waar verbinding centraal staat. Het is een prachtige, landelijke omgeving met een moestuin, fruitgaard, verschillende dieren, een boerderijwinkel en kleine horeca. Samen doen we sociale activiteiten die zijn afgestemd op individuele capaciteiten en voorkeuren. We stimuleren deelname aan verschillende activiteiten, op basis van het huidige niveau of met focus op groei en ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat er een goede balans is tussen inspanning én ontspanning. Of je nu behoefte hebt aan rust en een momentje voor jezelf of juist lekker aan de slag wil, bij ons op de zorgboerderij is daar alle ruimte voor.

Het uitgangspunt is samenwerken met elkaar met een goede dosis gezelligheid. Jezelf kunnen zijn en zelf mee mogen denken in je groeiproces zijn hierbij heel belangrijk.

Verbinding vinden wij ook in de samenwerking met de andere dagbestedingsplekken van Braveau, een lunchroom, winkel en bakkerij. De samenwerking zoeken we wekelijks op door bijvoorbeeld producten uit de moestuin of fruitgaard te gebruiken in het restaurant van de Helden van Kien en lunchroom Braveau. Ook zijn onze vers bereide producten rechtstreeks van het land én met de handgemaakte producten van bijvoorbeeld hout, te koop in de boerderijwinkel en in de winkel van lunchroom Braveau.

Ben of ken je iemand die zich aan wil melden voor dagbesteding in onze gezellige lunchroom of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 0413 47 90 31 of een mail te sturen naar: info@lunchroombraveau.nl